Bästa Gaming Hörlurar : Bäst i Test 2024

B

Med så många olika sorters hörlurar tillgängliga kan det vara svårt att veta vilka som är bäst. Vi har gjort forskningen åt dig, och här är våra val för de bästa gaming hörlurar 2023.

bästa gaming hörlurar

Lista över bästa gaming hörlurar bäst i test

Många människor älskar att spela spel. Men det är inte lätt att spela dem på en smartphone eller PC. Du behöver ett högkvalitativt headset för att lyssna på musik och njuta av spel. De bästa gaming hörlurar är de som du kan använda under långa timmar medan du spelar. När du ska köpa ett par nya spelhörlurar måste du tänka på några saker. I den här artikeln har vi tillhandahållit en lista över de spelhörlurar som finns på marknaden. Vi har diskuterat de bästa hörlurarna som är perfekta för spelare.

SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless Xbox

SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless Xbox
Amazon.se

bästa gaming hörlurar 2023

Typ: Over-ear
Kapsling: Closed-Back
Trådlöst: Ja
Givare: Dynamisk
Brusreducering: Ja
Mic: Ja

FÖRDELAR
Robusta ljudanpassningsfunktioner, bekväm och välbyggd, ANC kan hjälpa till att minska omgivande chatter och högt brus, mycket bra övergripande mikrofonprestanda, låg trådlös latens utan Bluetooth.
NACKDELAR
Dålig passiv ljudbild.

Kontrollera pris på Amazon

Det bästa gaming hörlurar som vi har testat är SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless för Xbox. Dessa funktionerade hörlurar finns antingen i en PlayStation/PC- eller Xbox/PC-variant. Xbox-varianten är dock kompatibel med båda konsolerna, vilket gör dem till ett bra val om du spelar över plattformar. Dessa premium och bekväma öronkåpor kommer med en trådlös USB-sändare, som ger dig kontroll över funktioner som kanalblandning, EQs och sidetone. Deras sändare säkerställer också mycket låg fördröjning, vilket är bra för att hålla ditt ljud och dina bilder i synkronisering medan du spelar. Eftersom dessa hörlurar använder ett dubbelt batterikassettsystem kan du lagra ett batteri i sändaren medan du använder det andra, vilket ger ungefär 25 timmars uppspelningstid.

Ur lådan har de en något neutral profil med en touch extra trumma och boom för att hjälpa till att betona ljudeffekter som fotsteg i ditt spel. Du kan finjustera deras ljud med hjälp av sändaren eller deras följande programvarus grafiska EQ och förinställningar. Om du gillar att spela med andra, erbjuder deras avtagbara boom-mikrofon mycket bra prestanda och säkerställer att din röst låter klar och naturlig, även i moderat bullriga miljöer. Till skillnad från många andra gaming-hörlurar på marknaden har de aktiv brusreducering (ANC), vilket kan hjälpa till att hantera ljud som virvlar från din dators fläkt eller omgivande prat. De stöder även Bluetooth, vilket innebär att du kan vara ansluten till din konsol och smartphone samtidigt.

SteelSeries Arctis Nova Pro Xbox

SteelSeries Arctis Nova Pro Xbox
Amazon.se

Bästa spelheadset för övre mellanklass

Typ: Över-öron
Inneslutning: Stängd-bak
Trådlös: Nej
Transducer: Dynamisk
Brusreducering: Nej
Mikrofon: Ja

FÖRDELAR
Mycket anpassningsbar ljudkvalitet, Mycket bra övergripande boom-mikrofonprestanda, Bequem och välbyggd design.
NACKDELAR
Benägen för inkonsistenser i ljudleverans.

Kontrollera pris på Amazon

SteelSeries Arctis Nova Pro är den bästa spelmickrofonen i den övre mellanklassen som vi har testat. Dessa hörlurar har en trådbunden design, men precis som SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless för Xbox kommer de med en USB-dock som gör att kontrollerna är lätta att nå när du spelar, som kanalblandning, EQ-inställningar och sidetone. De har en välbyggd design, en bekväm passform för långa spelsessioner och en boom-mikrofon som gör att din röst låter klar och naturlig, även i moderat bullriga miljöer.

Ur lådan har de en ganska neutral ljudprofil, med en touch av extra boom som kan hjälpa till att framhäva ljudeffekter som steg. Deras ojämna diskantrespons gör att vissa ljud kan låta hårda, men du kan använda parametrisk EQ i hörlurarnas följande programvara för att anpassa ljudet. USB-docken är kompatibel med PC och PlayStation-konsoler och ger tillräckligt låg latens för spel. Om du är en Xbox-spelare eller vill säkerställa en latensfri upplevelse kan du också använda dem via analog anslutning med de flesta konsoler. Å andra sidan, om du föredrar trådlösa hörlurar, kan du föredra Astro A30 Wireless. De är inte lika bekväma men erbjuder en välbalanserad ljudprofil, låg latens för spel och runt 40 timmars kontinuerlig batteritid.

SteelSeries Arctis Nova 7X -Trådlösa gaming

SteelSeries Arctis Nova 7X -Trådlösa gaming- och mobilheadset för flera system
Amazon.se

Bästa spelheadset i mellanklass

 

Typ: Över-öron
Inredning: Stängd bakåt
Trådlös: Ja
Transducer: Dynamisk
Brusreducering: Nej
Mikrofon: Ja

FÖRDELAR
Parametrisk EQ och förinställningar finns tillgängliga via följande mjukvara, Mer än 33 timmars kontinuerlig batteritid, Mycket låg trådlös fördröjning, Bra allmän mikrofonprestanda.
NACKDELAR
Benägen för inkonsistenser i bas- och diskantleverans.

Kontrollera pris på Amazon

SteelSeries Arctis Nova 7X Wireless är de bästa gaming hörlurar i mellanklassen som vi har testat. Deras mikrofon har inte samma utmärkta prestanda som Astro A50 Gen 4 Wireless 2019, vilket är en nackdel om du spelar mycket online multiplayer-spel. Det sagt gör den fortfarande din röst klar och lättförståelig. Dessa billigare hörlurar stöder också Bluetooth-anslutningar, så du kan spela musik eller chatta från din telefon och samtidigt höra speleffekterna. De har en lång, mer än 30 timmars kontinuerlig batteritid och laddar snabbt, på mindre än två timmar. Om batteriet dör vid fel tidpunkt kan du alltid använda dem passivt med det medföljande kabeln.

Deras ljud ger en extra knuff och slagkraft till din ljudbild för att få fram ljudeffekter som fotsteg och explosioner i spelen. På grund av den underdrivna diskanten verkar röster och instrument i soundtracken suddiga och saknar lite detaljer ur lådan. Men om du föredrar en annan ljudbild finns det en parametrisk EQ i deras app för ljudanpassning, samt andra anpassningsmöjligheter, inklusive en EQ för mikrofonen. Dessa hörlurar är designade för Xbox, men är kompatibla med PlayStation-konsoler också. Men alla anpassningar du gör i det medföljande mjukvaran kommer inte att gälla. Om du inte har en Xbox kanske du föredrar SteelSeries Arctis Nova 7P, avsedd för användning med PlayStation-konsoler, eller SteelSeries Arctis Nova 7 om du letar efter den bästa PC-gamingheadsetet.

HyperX Cloud Alpha

Tradlosa-Horlurar
Amazon.se

”Bästa spelheadset i lägre mellanklass”

Typ: Över-öra
Inhägnad: Stängd-bak
Trådlös: Ja
Transducer: Dynamisk
Brusreducering: Nej
Mikrofon: Ja

FÖRDELAR
Mycket bra boom-mikrofonprestanda, exceptionellt lång batteritid, grafisk EQ och förinställningar tillgängliga i följande program, bekväm och välbyggd.
NACKDELAR
Benägen för inkonsekvenser i ljudleverans.

Kontrollera pris på Amazon

HyperX Cloud Alpha Wireless är de bästa lägre mellanklass-spelhörlurarna vi har testat. Dessa är de första hörlurarna på listan som bara finns i en allmän variant och inte kan ansluta till Xbox-konsoler. De är ofta dyrare än 7X, men du kan få dem till försäljning nu. Deras USB-dongel ger en låg latensanslutning med PlayStation-konsoler och PC:er. Trots att de saknar en basstation eller trådlös sändarbas sticker de ut för sin extremt långa kontinuerliga batteritid: de håller i mer än 300 timmar på en enda laddning, så de är värda att överväga om du hittar dig själv som går tom för ström vid olämpliga tider. Du har inte möjligheten att använda dem trådbundna, men deras automatiska avstängningstimer kan också hjälpa till att spara batteritid när du inte använder dem.

Deras mikrofon gör att din röst låter klar när du spelar med vänner, även om du är i ett bullrigt miljö, även om de inte isolerar dig mycket från omgivande ljud. De har en välbalanserad, något v-formad ljudprofil som lägger till extra dunk och punch till din ljud, medan instrument och huvudröster är tydliga och detaljerade. Du kan märka en betydande minskning av basen om du har tjockt hår eller bär glasögon, eftersom detta kan bryta hörlurarnas tätning mot ditt huvud. Deras följeslagarapp erbjuder ljudanpassningsfunktioner, även om vissa användare har rapporterat att användning av EQ eller virtuell surroundljudfunktion i Ngenity-mjukvaran skapar mycket hög latens. Annars, om du letar efter den bästa PC-spelhörlur, erbjuder dessa en stark mikrofonprestanda och låg latens för spel.

Logitech G535 – trådlöst LIGHTSPEED-spelheadset

Logitech G535 – trådlöst LIGHTSPEED-spelheadset
Amazon.se

Bästa budget gaming headset

Typ: Över-öra
Inneslutning: Stängd bak
Trådlös: Ja
Överföringsenhet: Dynamisk
Brusreducering: Nej
Mikrofon: Ja

FÖRDELAR
Grafisk EQ och förinställningar via följande programvara, Låg latens för trådlös som inte är Bluetooth, Rimlig hantering av brus, Över 35 timmars kontinuerlig batteritid.
NACKDELAR
Benägen att oregelbundenheter i ljudleverans.

Kontrollera pris på Amazon

De bästa gaming hörlurar på budgetnivå som vi har testat är Logitech G535 LIGHTSPEED Wireless. Eftersom de finns tillgängliga till ett mer prisvärt pris saknar de premiumfunktioner som du ser i vårt lägre mellanprisval, som Bluetooth-stöd eller en AUX-port, så du kan använda dem trådlöst. De kommer också med en trådlös USB-dongel, vilket minskar lip sync-problem till ett minimum, men det innebär också att du inte kan använda dessa hörlurar med din Xbox-konsol. Om det inte är ett deal breaker för dig, har dessa plånboksvänliga burkar över 35 timmars kontinuerlig uppspelningstid och har en bekväm passform lämplig för långa spelmaratoner.

De har en ganska välbalanserad förvalt ljudprofil med en touch extra punch och värme för att hjälpa livfulla actionfyllda gameplay. Även om de är benägna att oregelbundenheter i ljudleverans på grund av passform, positionering och tätning, erbjuder deras följande programvara en grafisk EQ och förinställningar för att hjälpa dig anpassa deras ljud till dina preferenser. För stängda hörlurar kan de också skapa en god passiv ljudbild som känns öppen, bred och naturlig. Deras mikrofonprestation är också rimlig och även om den inte jämför med någon av de tidigare valen, kan den fortfarande fånga din röst tydligt, även om du låter tunn.

Logitech G432

Logitech G432 Wired Gaming Headset 7.1 Surround Sound DTS Headphone
Amazon.se

Bästa billiga spelheadsetet

Typ: Över-öra
Inredning: Stängd-baksida
Trådlös: Nej
Transducer: Dynamisk
Brusreducering: Nej
Mikrofon: Ja

FÖRDELAR
Grafisk EQ plus förinställningar i följeslagande programvara, bekväm passform, bra mikrofonprestanda.
NACKDELAR
Plastig byggkvalitet, dålig ljudisolering, ljudleverans varierar signifikant mellan användare.

Kontrollera pris på Amazon

Den bästa billiga spelheadsetet vi har testat är Logitech G432. Till skillnad från vår budgetval, som är trådlöst, är trådbundna hörlurar vanligtvis den vanligaste prisnivån för billiga hörlurar. Men om du letar efter det lägsta priset erbjuder dessa trådbundna hörlurar en stabil prestanda som kan mäta sig med dyrare trådlösa modeller. Ett välrenommerat märke som Logitech kan också vara ett säkert val om du bryr dig om kvalitet och hållbarhet, eftersom billigare modeller på marknaden kan ha påtagliga brister som förvrängda drivrutiner och trasiga ramar. Dessa hörlurar har också en bra mikrofonprestanda, så din röst är lätt att förstå när du spelar med vänner.

Deras lätta och bekväma passform är lämplig för långa spelsessioner också. Deras ljudprofil är lite tunn på bas, vilket inte är idealiskt för actionfyllda spel, men du kan anpassa det med en grafisk EQ och förinställningar i den följande appen. Deras trådbundna USB-dongel ger en låg latensanslutning och fungerar med PlayStation-konsoler, men den är inte kompatibel med Xbox. Du kan fortfarande använda hörlurarna med dessa konsoler om du kopplar in dem i en kontroll, men det innebär att du inte kan använda funktionerna, som EQ, i den följande appen.

DROP Massdrop x Sennheiser

DROP Massdrop x Sennheiser PC37X spelheadset – brusreducerande mikrofon med Over-Ear-design
Amazon.se

”Bästa spelheadset med öppen rygg”

Typ: Över-öron
Inkapsling: Öppen bak
Trådlös: Nej
Transducer: Dynamisk
Brusreducering: Nej
Mikrofon: Ja

FÖRDELAR
Utmärkt komfort, Riktigt bra ljud i helhet, Klar mikrofon
NACKDELAR
Lite ljudläckage, Begränsad tillgänglighet, Ingen ljudanpassning

Kontrollera pris på Amazon

Massdrop x Sennheiser PC37X är en underbart mysig gaming-headset som erbjuder rik ljudkvalitet och en kristallklar mikrofon.

Massdrop x Sennheiser PC37X är ett utmärkt exempel på hur man gör en bra sak ännu bättre. Byggande på den imponerande ljudkvaliteten och den suveräna komforten hos Sennheisers PC 373D, erbjuder 37X en ännu snyggare design, förbättrade högtalare och mer mångsidighet tack vare dess analogiska ljudkablar. PC37X är en utmärkt köp för både konkurrenskraftiga och casual-spelare som vill höra varje detalj, även om det kan vara svårt att få tag i ett av dessa headset.

Massdrop x Sennheiser PC37X är en mer diskret version av det redan snygga PC 373D, som byter ut det senare headsetets röda accent för en enkel men attraktiv all-black look som kommer att passa in i vilket upplägg som helst. Headsetet har Sennheisers signatur öppna öronkåpsdesign, som tillåter stort ljud, till priset av lite ljudläckage.

Istället för att övervälda dig med knappar och vred, har PC37X en subtil volymkontroll på höger öronkåpa och en lång, böjbar mikrofon på vänster sida som du kan vika upp för att stänga av ljudet. Det är synd att mikrofonen inte är avtagbar, eftersom detta är exakt den typ av headset jag skulle vilja ha när jag lyssnar på musik på tunnelbanan.

Eftersom de flesta moderna spel nu har sin egen inbyggda ljudbehandling, har Sennheiser tagit bort PC 373D:s virtuella 7.1 surroundljud från PC37X och lagt till de vinklade högtalarna som finns i företagets high-end HD598 och HD600 hörlurar. Resultatet är ett headset som låter fantastiskt utan någon finkontroll, även om det kanske inte passar kontrollfreak som gillar anpassade inställningar.

PC37X var en utmärkt följeslagare för Overwatch, en lagbaserad skjutare där det är viktigt att höra fienden komma. Headsetets imponerande klarhet och riktning tillät mig att lätt hitta fiendens fotsteg och skottljud, en funktion som visade sig avgörande under en spänd, 3-mot-3 elimineringsmatch.

Mortal Kombat X har några av de mest imponerande brutala ljuddesignen av någon slagspel, och PC37X bevarade varje blodig bit av det. Slag och sparkar resonerade med en kraftfull känsla av påverkan, och spelets köttripping fatality lät så krispigt att det var vinande.

Sennheisers headset visade sig också vara lämpligt för att förlora sig i atmosfäriska handlingen i Rise of the Tomb Raider. Att höra ljudet av en stor vattenfall ovanför gjorde det lätt att tro att jag var i en stor syrisk klippa, medan ljudet av kusliga insekter som flankerade mig på båda sidor gjorde upplevelsen av att krypa genom en grotta immersivt läskig.

Även om jag tror att de flesta PC-spelare kommer att vara nöjda med bristen på ljudpreset, var jag en fan av 373D:s mjukvara, särskilt möjligheten att förstärka fotstegsljuden i e-sportläget. Det är värt att notera att mina kollegor kunde höra lite av min spelaudio som läckte ut, så du kanske inte vill skruva upp 37X helt i mitten av natten.

Checklista för att välja bästa gaming hörlurar:

1. Spelhörlurar vs spelheadset

Det allra första steget i den här checklistan är att bestämma om du vill ha ett par gaminghörlurar eller ett par gamingheadset.

Så vad är skillnaden mellan spelhörlurar och spelheadset?

Spelhörlurar är vanliga hörlurar som traditionellt används för att njuta av musik. Men de har egenskaper som är fantastiska för spelbehov också. Audiofila egenskaper som bra mikrodetaljsökning, exakt ljudbild och uppslukande ljudupplevelse gör dem möjliga att fungera som ett par spelhörlurar.

De flesta audiofilhörlurar kommer dock inte med en mikrofon och de har inte heller några mikrofonplatser. Du måste skaffa en extern mikrofon som Blue Yeti X för kommunikationsstöd.

Det finns flera fördelar och nackdelar med att använda en spelhörlurskonfiguration för spel.

Fördelar med spelhörlurar

Högre fördelar för ljud- och mikrofonkvalitet

Eftersom du har ett bredare produktutbud för både hörlurarna och själva mikrofonen kan du sätta ihop din speluppsättning med den senaste mikrofonen och hörlurarna. Det finns potential för bättre övergripande ljud- och mikrofonkvalitet, särskilt för att lyssna på musik och titta på film.

Nackdelar med spelhörlurar

Högre initial investering

Att experimentera med flera produktkombinationer kan ta mycket tid, ansträngning och pengar. Dessutom finns det ingen garanti för att du kommer att få ut mer prestanda av det, särskilt för spel, när du köper hörlurar och en mikrofon separat.

Extra krångel och besvär

Att ställa in spelhörlurar och en mikrofon kan visa sig vara ganska obekvämt. Detta gör i grunden det svårt att spela när du reser.

Jämfört med spelhörlurar är spelheadset mer rakt fram. Den har en inbyggd mikrofon som kan vara avtagbar eller infällbar, beroende på varje tillverkare. Mikrofonen kan också komma med klocka och visselpipor som brusreducering och dubbelriktad funktion.

Spelheadsetets funktioner är också naturligt inriktade på spel som virtuellt surroundljud, taktil on-headsetknapp för spelkonfiguration i farten, etc.

Precis som spelhörlurar har spelheadset sina egna fördelar och nackdelar.

Fördelar med spelheadset

Enkel och allt-i-ett-lösning

Traditionella spelheadset är designade för spelare som letar efter en bekväm och mer bärbar lösning för deras ljudspelsbehov, så att de kan lyssna och kommunicera i spelet utan att oroa sig för mycket om de tekniska detaljerna som är involverade i att installera flera enheter.

Anpassningsbar, attraktiv och bekväm

Original spelheadset byggdes inte för vardaglig användning. De presenterade oftast estetik från tv-spel. Även om de sålde bra bland spelare på grund av deras högljudda och spelinspirerade design, gjorde detta dem mindre fashionabla jämfört med traditionella musikhörlurar. Men under de senaste åren har tillverkarna ökat sitt designspel.

Många av dagens gamingheadset ser mycket elegantare och mer fashionabla ut, med tunn design och infällbara mikrofoner.

Dagens spelheadset är idealiska ljudkompanjoner för flera ändamål för spelare som inte vill spendera pengar på separata enheter.

Prisvärd

Eftersom du inte behöver köpa en separat mikrofon kan spelheadset vara en mer prisvärd lösning.

Nackdelar med spelheadset

Sämre ljudkvalitet

Även om situationen har förbättrats under de senaste åren är spelheadset inte på något sätt audiofila hörlurar. Jämfört med liknande prissatta audiofilhörlurar, kommer spelheadset vanligtvis till kort på musikavdelningen.

Byggkvaliteten kanske inte är lika bra

Som alltid får du vad du betalar för. Men eftersom tillverkare måste oroa sig för att packa in en anständig mikrofon och bra ljud i ett spelheadset utan att höja priset för mycket, kommer du att hitta lägre byggkvalitet i spelheadset jämfört med hörlurar från en liknande prisklass.

Att spendera lite mer för premiumalternativ kan ge dig ett spelheadset av bättre kvalitet. Ändå döljer det inte det faktum att spelheadset med liknande priser inte kommer att vara lika bra, robusta eller pålitliga.

Varför är det viktigt att välja rätt typ?

Alla spel har inte lika behov. Till exempel, i titlar som PlayerUnknown’s Battlegrounds, Fortnite och Apex Legends, är exakta riktljudssignaler avgörande för din individuella och teamframgång.

Det är därför surroundljud är ett vanligt val bland professionella spelare.

Samtidigt är det en annan historia med Multiplayer Online Battle Arena (MOBA)-spel som Dota 2 och League of Legends. För även om utmärkt ljudkvalitet är en bra sak att ha, är det mer en bonus än en nödvändighet.

Hur som helst, du vill välja en speluppsättning som passar perfekt med vilken typ av videospel du ofta spelar.

2. Vad är din spelplattform?

Din spelplattform kan påverka valet av spelheadset.

De vanligaste spelplattformarna idag inkluderar:

  • Windows PC
  • Mac
  • Xbox ett
  • Playstation 4
  • Nintendo Switch

I allmänhet bör headset med en 3,5 mm-anslutning fungera på alla plattformar. På grund av vissa mjukvaruberoende funktioner kanske en viss konsol inte stöder alla funktionerna i ett specifikt spelheadset.

Ett bra exempel på detta är de officiella Sony PlayStation Wireless Gold och Platinum headseten.

Sonys helt egna uppsättning officiella spelheadset för PlayStation 4 kommer med spelspecifika ljudprofiler och funktioner som en gång anslutits till konsolen, inklusive 7.1 virtuellt surroundljud.

Men om du bestämmer dig för att använda Sony PlayStation Wireless Gold och Platinum-spelheadseten på Xbox One, måste du ansluta spelheadsetet manuellt via kabeln som medföljer originalförpackningen. Sedan måste du ansluta uttaget till en separat headsetadapter som säljs av Microsoft exklusivt för Xbox One.

Du kan kringgå behovet av Xbox One-headsetadaptern genom att ansluta Sony PlayStation Wireless Gold och Platinum-spelheadseten direkt till Xbox One, men det är inte precis en idealisk lösning nu, eller hur?

Stöd för surroundljud är också en annan viktig faktor.

Både PlayStation 4 och Xbox One stöder bara en handfull spelheadset som kan ge 7.1 surroundljud. Om du använder ett spelheadset med 7.1 surroundljud som inte stöds kommer det fortfarande att fungera. Ljudet kommer dock att vara i 2.0 stereo istället för 7.1 surroundljud.

3. Trådbundna vs trådlösa spelheadset

Du måste lära dig att välja en lämplig typ av anslutning. Både trådbunden och trådlös anslutning har sina fördelar och nackdelar. Att välja rätt anslutning kan i hög grad påverka din spellivsstil. Så låt oss ta reda på grunderna för varje typ av anslutning.

Vad är en trådbunden anslutning?

En trådbunden anslutning innebär att du använder kablar för att ansluta dina hörlurar eller headset till en kompatibel ljudkälla. De vanligaste anslutningsalternativen är 3,5 mm-uttag eller USB-portar.

Fördelar med trådbunden anslutning

Prisvärd

Jämfört med trådlösa headset är trådbundna headset relativt billiga. De är ofta packade med fler funktioner till ett lägre pris också, vilket gör dem till ett bättre pris för sparsamma spelare och spelare som har en budget.

Fler alternativ att välja mellan

Från nybörjar till avancerade erbjudanden, det finns många fler trådbundna headset att välja mellan på marknaden jämfört med trådlösa.

Du behöver inte oroa dig för laddning och/eller batterier

Detta är en uppenbar fördel med att använda trådbundna headset istället för sina trådlösa motsvarigheter.

Bekväm att använda

Eftersom du inte behöver oroa dig för att ansluta ett trådbundet headset till en spelkonsol eller PC via bluetooth eller en trådlös dongel, är de mycket bekvämare att använda och ställa in. De är ofta plug-and-play.

Nackdelar med trådbunden anslutning

Utsatt för skador och brott

Speciellt kablarna till trådbundna spelheadset är benägna att trassla ihop sig, liksom slitage med tiden. Detta gör dem mer benägna att skadas och gå sönder jämfört med trådlösa spelheadset.

Begränsning av rörelse

Eftersom dessa headset har kablar eller sladdar, kan de visa sig vara ett stort besvär när du vill spela spel på din TV och sätta dig i soffan, eller vill gå till köket mellan spelen utan att behöva lägga ifrån dig headsetet.

Vad är en trådlös anslutning?

En trådlös anslutning är raka motsatsen till en trådbunden anslutning, eftersom den inte involverar användning av ledningar och kablar.

För att kompensera för bristen på en fysisk trådbunden anslutning mellan ljudkällan och mottagaren använder trådlösa spelheadset antingen Bluetooth-teknik eller en trådlös USB-dongel för att upprätthålla anslutningen.

Fördelar med trådlös anslutning

Mindre begränsning

Så länge du är inom räckvidden för de trådlösa spelheadseten kan du vara i stort sett i vilken position som helst när du spelar.

Framtidssäker och bättre plattformsoberoende kompatibilitet

Borttagningen av 3,5 mm hörlursuttaget 2016 av Apple startade en trend inom smartphones som snart kan påverka konsoler. Även om alla tre av de stora spelkonsolerna idag fortfarande har 3,5 mm-uttag, vem kan säga att nästa generation fortfarande kommer att ha en?

Trådlösa headset är mer hållbara och har bättre plattformsoberoende kompatibilitet eftersom de vanligtvis fungerar med alla konsoler eller enheter som stöder trådlösa standarder.

Mycket förbättrad batteritid

Batteritiden för trådlösa spelheadset har förbättrats avsevärt under de senaste åren. Detta gäller särskilt på dyrare modeller.

Nackdelar med trådlös anslutning

Laddar

Såvida du inte planerar att spendera mycket pengar för de dyrare snabbladdningsmodellerna, måste du stå ut med trådlösa spelheadset med knapp batteritid och längre laddningstider.

Dyr

Eftersom tillverkare måste oroa sig för att bibehålla ljudkvaliteten utöver trådlös prestanda, kommer trådlösa spelheadset till ett premiumpris. Det finns billigare alternativ. Men de gör alldeles för många kompromisser när det gäller byggkvalitet, ljudkvalitet och/eller trådlös prestanda.

4. Byggkvalitet

Ett gamingheadset kan utsättas för slitage. Detta beror på att de används i timmar i sträck, ofta med bara små pauser emellan. Ännu mer när du tänker på de tillfällen då du kommer att ha dem på dig utanför spelandet, såväl som de enstaka anfallen av frustration när du spelar.

Bra byggkvalitet innebär också bekvämare material och designfunktioner som specifikt lagts till för att göra headsetet bättre lämpat för långa timmars spelande.

Som sådan är det meningsfullt att investera i gamingheadset gjorda av kvalitetsmaterial för bättre livslängd, samt för bättre komfort och passform för att minimera möjliga komplikationer, som nacke- och öronvärk, hudutslag och hörselskador.

Nedan är en korrekt uppdelning av de olika faktorerna som påverkar byggkvaliteten på spelheadsetet.

Pannband

Helst vill du ha ett spelheadset med ett pannband vars bågstruktur är gjord av ett helt metallmaterial, eller åtminstone en trådram, för extra hållbarhet. Ibland används också plast av hög kvalitet. Det är dock inte lika hållbart. Det är bäst att hålla sig borta från spelheadset gjorda av mestadels plastmaterial för att undvika att slösa dina pengar på något som lätt går sönder.

Viktigt att tänka på är också de andra materialen som används i pannbandet. Vanligtvis, förutom plasten eller metallen som används för bågstrukturen, hittar du antingen rent skum, velour, läder eller läder.

Materialet som används för huvudbandskudden, såväl som mängden dämpning som används, kan göra en enorm skillnad i hur bekvämt ett gamingheadset är att bära. Som ett exempel kan tjockare dämpning hjälpa till att lindra en del av trycket som kommer med att bära headsetet, vilket är särskilt användbart för tyngre spelheadset.

Öronkupor

I likhet med pannbanden är öronkåpor också en viktig faktor när det kommer till komforten med ett gamingheadset.

Öronkåpor kan antingen vara gjorda av rent skum, velour, läder eller läder.

För maximal komfort är memory-foam velour kung. De är mjuka för öronen och låter precis rätt mängd luft cirkulera så att dina öron inte känns lika svettiga även efter timmars användning. Jämfört med pleather, och speciellt läder, är velour bättre vad gäller komfort. Äkta läder är dock också bra, speciellt om hållbarhet är din prioritet.

Klämkraft

Klämkraft är kraften som hörlurarna utövar på ditt huvud. Det är en av nyckelfaktorerna som avgör hur bekvämt och hur bra passform ett spelheadset är för dig.

Tyvärr, även om det finns sätt att mäta klämkraften, är det enda sättet att faktiskt veta hur pass passform ett headset är genom att bära det själv.

Lägg särskilt märke till hur mycket tryck och täthet du känner på ditt huvud. Om du använder glasögon kan det vara bäst att ha dem på när du provar headset. För mycket tryck kommer att orsaka trötthet och obehag, särskilt efter en längre tid. Det kan till och med orsaka bucklor i tjockt hår eller hårbotten efter frekvent långvarig användning av hörlurar.

Men tänk på att för svag klämkraft inte heller är bra. Headsetet kan falla ner med bara den minsta rörelse av ditt huvud om det inte passar rätt.

Vad du vill ha i ett gamingheadset är en jämn klämkraft genom de viktiga kontaktpunkterna, speciellt runt pannbandet och öronkåporna.

Vikt

Lättare headset är i allmänhet mer bekväma att ha på sig under längre perioder. Detta betyder dock inte att tyngre headset ska avfärdas helt, särskilt eftersom det är de tyngre headseten som vanligtvis är mer hållbara och är gjorda av material av högre kvalitet.

Det är viktigt att påpeka att extra kuddstoppning kan hjälpa till att lindra det extra obehag som kommer med den extra vikten av ett tyngre spelheadset.

Naturligtvis är komfort en preferensgrej. Det som fungerar för dig kanske inte fungerar för andra och vice versa. Det är alltid bättre att prova ett spelheadset i drygt trettio minuter innan du köper.

Om leverantören erbjuder gratis returer efter en viss tid, så är det ännu bättre. Detta ger dig en chans att verkligen ”bryta in” headsetet så att du kan se om materialet böjs och passformen förbättras efter några timmars användning. Om inte, försök att se om du kan hitta en hörlursuthyrning som erbjuder just de hörlurar som du har ögonen på.

5. Bullerisolering

Dålig ljudisolering kan ha en negativ inverkan på ljudkvaliteten. Detta gäller särskilt i titlar som Counter-Strike: Global Offensive där riktade ljudsignaler är mycket viktiga. När du väljer spelheadset kommer du att stöta på termer som ”Passiv brusisolering” och ”Active Noise Cancelling” (ANC).

Det här är två helt olika termer, även om de flesta ofta använder dem omväxlande.

Passiv brusisolering, vanligtvis kallad bara brusisolering, är en term som används för att beskriva headset som blockerar ljud från externa källor med hjälp av dess fysiska design. Ett vanligt drag bland gamingheadset med goda isoleringsegenskaper är stängda ryggar och täta passningar, speciellt runt öronkåporna och pannbanden, eftersom båda hjälper till att säkra tätningen och isolera omgivande ljud.

När det gäller ANC är det en term som används för teknik som aktivt filtrerar bort bakgrundsljud för tydligare och bättre ljudkvalitet.

6. Surroundljud

Surroundljud kan ge spelare en speciell fördel. Även om det behandlas som en bonusfunktion inom underhållning, ger surroundljud spelare i konkurrenskraftiga titlar som Overwatch en enorm fördel eftersom det ger en exakt rundstrålande hörsel.

Stereo vs Virtual Surround vs 3-dimensionellt ljud

”Stereo”, ”Virtual Surround” och ”3 Dimensional Sound” är tre termer som du kommer att stöta på mycket när du handlar ett spelheadset.

Ett stereoheadset spelar upp ljud från sina vänstra och högra högtalare. Samtidigt ändrar ett Virtual Surround headset samma ljud så att ljudet verkar komma från flera riktade högtalare eller kanaler. Slutligen finns det 3-dimensionellt ljud, eller 3D-ljud, eller även känt som ”Spatial Audio”, och i hörlurar manipuleras ljudet för att få det att verka som att bäraren hör ljudet exakt där det skulle vara i verkligheten.

Även om Virtual Surround och 3D-ljud låter som om de är samma, är de ganska olika.

Virtual Surround-headset lurar din hjärna att tro att ljud kommer från flera källor och kanaler genom att bearbeta ljudet först. Men med 3D-ljudaktiverade headset går ljudet igenom ytterligare bearbetning via tekniker som Windows Sonic och Dolby Atmos. Så istället för att blanda ljud till separata kanaler, mappas de till virtuella 3D-platser där speciellt kalibrerade högtalare placerar ljuden för en mer exakt och realistisk lyssningsupplevelse.

Medan 3D-ljud är ett märkbart steg upp jämfört med Virtual Surround, är stödet begränsat för tillfället. Endast en handfull spel stöder tekniken fortfarande, och det kan ta ett tag innan det blir mainstream.

7. Mikrofon

En bra mikrofon är en av de viktigaste faktorerna. Oavsett om du köper ett headset med inbyggd mikrofon eller väljer en mikrofon att fästa på dina hörlurar, är det här sakerna du ska leta efter:

  • Brusreducerande egenskaper för förbättrad rösttydlighet och minimala distraktioner utifrån.
  • Bekväm mute-funktion för integritet.
  • Bommikrofon för bättre röstkvalitet.

8. Estetik

Utan tvekan sker det mesta spelandet inomhus. Så vissa spelare kanske inte lägger så stor vikt vid utseendet när de väljer ett headset. Men med en sådan grundläggande investering, som något du kanske kommer att använda dagligen, varför inte välja något attraktivt?

Vissa mönster är för over-the-top för vissa användare, medan andra stilar kan ses som alldeles för enkla och tråkiga. Allt beror på dina personliga preferenser.

Tillsammans med färg och design har vissa headset en RGB-funktion. Detta lyser upp headsetet med livfulla färger. Ibland används detta för att indikera för användaren att den är på och ansluten. Andra gånger är det rent av estetiska ändamål.

9. Reservdelar

Hatar vi inte alla skadade gamingheadset? Det naturliga slitaget av timmar efter timmars användning, såväl som enstaka ursinne, kan ta ut sin rätt på ett spelheadset. Dessutom kan vissa saker bara bli felplacerade, förlorade eller gå sönder. Det är här reservdelar kommer väl till pass.

För att spara pengar och tid kan du låta reparera och serva headsetet eller byta ut de trasiga eller saknade delarna själv istället för att slänga det.

Från utbyteskuddar för huvudband till utbytesöronkuddar och kablar, du vill först ta reda på om tillverkarna av headsetet du vill ha säljer reservdelar eller reservdelar. Om inte kan det finnas eftermarknadsdelar tillgängliga på ebay eller Amazon.

Slutgiltiga tankar

Precis som med det mesta i livet får du vad du betalar för när det kommer till spelheadset. Men priset är inte allt.

För att vara säker på att du i slutändan väljer rätt spelheadset är det viktigt att du gör din research. Var försiktig med att falla för siffrorna när du tittar på en produkts specifikationer. För det mesta är de designade för att lura. Tänk istället kritiskt och överväg de faktorer som nämns ovan.

Vi hoppas att detta hjälpte dig att veta exakt vad du ska leta efter i en bästa gaming hörlurar eller headset. Och när det är dags kommer du att göra rätt val!

About the author

Wilma Jansson

Wilma Jansson, med MSc i Innovativ Teknik för Hälsosamt Leva, har över fem års erfarenhet inom teknik och hemprodukter. Hennes auktoritativa och pålitliga blogg är en viktig resurs för de senaste teknikprylarna och smarta hemlösningarna, och hon är engagerad i att vägleda sin publik genom det ständigt föränderliga tekniklandskapet. Lär dig mer

Lägg till kommentar

KONTAKTA OSS

Vi Hör Gärna från Dig!

Oavsett om du har en fråga om våra recensioner, behöver råd för att välja rätt hörlurar, eller bara vill dela med dig av dina ljudupplevelser, är vi här för dig.

Kontakta Oss:

E-post: info@hörlurartest.se

Sociala Medier: Följ oss på Facebook för de senaste uppdateringarna.