Hörlurar Barn: Bäst-i-test 2024 (Uppdaterad)

H

Bästa hörlurar barn – bäst i test 2024: föräldrar, skyddar ni era barns hörsel? Här är de bästa hörlurarna för barn och vad du ska leta efter när du köper.

Barn hörlurar

Att tänka på presenter till barn är inte helt lätt. Du vill inte ge kläder de kommer bara att växa ur på månader. Eller leksaker som de kanske inte ens vill ha. Men det finns en sak som vi alla vet att alla barn kan njuta av. Och det är ett par av de bästa hörlurarna för barn bäst i test.

Men om du tror att välja hörlurar för barn bara handlar om cool design, så har du verkligen fel. Varje barn har sina egna behov och preferenser. För att inte tala om behovet av säkerhet och hållbarhet.

Det finns många faktorer som avgör om ett par hörlurar faktiskt är barnvänliga eller inte. Och man kan lätt bli överväldigad av allt detta! Det är därför vi har skrivit den här omfattande guiden åt dig.

I den här artikeln kommer vi att visa dig faktorerna att tänka på när du köper ett par och en lista över de bästa hörlurar barn du kan få.

Bästa hörlurar barn – Bäst i test 2024

Baserat på de diskuterade faktorerna i föregående avsnitt, här är de bästa hörlurarna för barn på marknaden just nu:

iClever BTH12 färgglada LED-lampor barn trådlösa hörlurar

Funktioner

Bluetooth barnhorlurar iClever BTH12 fargglada LED lampor barn tradlosa horlurar over

Lämplig ålder: 3-21 år
Formfaktor: Överörat
Anslutning: Bluetooth/trådbunden
Volymgräns: 74/85/94dB
Mikrofon: Ja
Ljuddelning: Nej
Vikt: 0,38 lb
Batteri: 800mAh

PRIS PÅ AMAZON

iClever BTH12 är vårt bästa val för de bästa hörlurarna för barn med den bästa kombinationen mellan säkerhet och komfort för de små. Dessa hörlurar är också lätta, även med det inbyggda batteriet för Bluetooth 5.0-anslutning.

Dessa hörlurar barn lovar en enorm uppspelningstid på 40 timmar. Skulle du någonsin få slut på juice kan iClever BTH12 dela ut 4 timmars uppspelningstid med bara 10 minuters laddning.

Att ha tre volymbegränsningsalternativ (75/85/95 dB) innebär att du kan anpassa den till situationen. Du kan till exempel justera volymgränsen så att den blir högre på bilturer eller flyg för att blockera de starkare omgivande ljuden. Detta gör dessa speciellt bra för resor, för att inte tala om deras vikbarhet, vilket gör dem lättare att ta med vart du än går.

Dessa hörlurar kommer också med en inbyggd mikrofon, vilket gör dem till ett lämpligt val om dina barn har onlinekurser eller pratar mycket med sina vänner i telefon. Formfaktorn över öronen minimerar trycket på öronen när du bär dem.

Utöver det vackra RGB-ljuset på öronkåporna har de också flera färgalternativ tillgängliga – vilket är bra om dina barn vill att allt ska vara i deras favoritfärg.

Tyvärr stöder inte dessa hörlurar ljuddelning. Så om du har syskon som vill göra allt tillsammans kanske du vill leta efter modeller som gör det.

Snug Play+ barnhörlurar

Funktioner

barnhorlurar med volymbegransning for smabarn

Lämplig ålder: 3-8 år
Formfaktor: On-ear
Anslutning: Trådbunden
Volymgräns: 85dB
Mikrofon: Nej
Ljuddelning: Ja
Vikt: 0,5 lb

PRIS PÅ AMAZON

Urvalet av 15 färgglada mönster av Snug Play+ tilltalar verkligen barn, men låt inte bilderna lura dig. Hållbarheten och kvaliteten på Snug Play+ är bland de bästa från den här listan, särskilt med tanke på deras överkomliga pris.

Eftersom de är gjorda för barn kommer Snug Play+ med en fabriksinställd volymgräns på 85dB som du inte kan ändra eller avaktivera. Detta säkerställer att dina små aldrig kommer att gå utöver den rekommenderade säkra lyssningsnivån.

Med en 3,5 mm trådbunden anslutning sparar Snug Play+ lite vikt tack vare att det inte har något batteri inbyggt. Det finns också ljuddelningsmöjligheter, så att du kan koppla ihop flera par hörlurar för en grupplyssningssession.

Den trådbundna anslutningen kanske inte är lika bekväm som Bluetooth, men den har ett plus. Snug Play+ har en 40 mm hörlursdrivrutin med bredare frekvensområde som ger bättre ljudkvalitet än några av de trådlösa motsvarigheterna.

Även om den extra hållbarheten är bra för barn, kan det tjocka pannbandet ha för mycket klämkraft på dina äldre barns dyrbara öron och huvuden.

Zamkol barnhörlurar

Funktioner

Horlurar barn Zamkol barnhorlurar Bluetooth Over Ear med 85 dB volymbegransning vikbara latta horlurar tradlos HD stereoljud inbyggd mikrofon for iPhone skola iPad

Lämplig ålder: 6-16 år
Formfaktor: Överörat
Anslutning: Bluetooth
Volymgräns: 85dB eller 95dB
Mikrofon: Ja
Ljuddelning: Nej
Vikt: 0,63 lb
Batteri: 500mAh

PRIS PÅ AMAZON

Med en variabel volymgräns på 85dB och 95dB är Zamkol Kids Wireless Headphones vårt val för stark tvåa i den här listan.

Dessa hörlurar barn kommer med en trådlös anslutning med Bluetooth 5.0 som stöder 33 fot trådlös räckvidd med dina barns favoritprylar.

Med en robust byggkvalitet och vikbar design är ZH100 ett fantastiskt par resehörlurar. De kommer också med en bärväska, som matchar den blå-orange estetiken.

ZH100 kommer också med ett solidt 500mAh batteri som kan hålla i upp till 40 timmar. USB-C-gränssnittet kan ladda batteriet till full kapacitet inom 2 timmar.

De orange öronkåporna över örat är också gjorda av material som andas – så att de små kommer att ha den bästa komforten när de bär dem.

Tyvärr finns det inget stöd för trådbunden anslutning för denna modell. Du kan koppla in laddningskabeln och använda hörlurarna samtidigt, men de kan bara strömma ljud via Bluetooth.

BuddyPhones Explore+

Funktioner

volymbegransande barnhorlurar vikbar och hallbar inbyggd ljuddelningskabel med inbyggd mikrofon bast for Kindle iPad iPhone och Android enheter Gra

Lämplig ålder: 3-10 år
Formfaktor: On-ear
Anslutning: Trådbunden
Volymgräns: 85dB
Mikrofon: Ja
Ljuddelning: Ja
Vikt: 0,23 lb

PRIS PÅ AMAZON

Nästa på vår lista är BuddyPhones Explore+, som är bäst för ljuddelning och kan koppla ihop upp till fyra hörlurar samtidigt. Om dina barn ofta har sina vänner över kan Explore+ vara det bästa sättet att låta dem titta på videor tillsammans utan att behöva ställa in ditt hemunderhållningssystem.

Explore+ är också gjorda av certifierade BPA-fria material, vilket gör dem lämpliga för barn med hudkänslighet.

För att lägga till ännu mer barnvänlighet till etiketten kommer Explore+ med den WHO-rekommenderade volymgränsen på 85dB och 6 par söta dekorativa klistermärken för öronkåporna.

Explore+ kommer med en 4 fot guldpläterad 3,5 mm sladd, som ska leverera en stabil ljudsignal. Det finns också en inbyggd ljuddelningsport i änden av kabeln för en enkel grupplyssningssession.

Dessa hörlurar är också superlätta på endast 0,23 lbs. För att göra dem ännu bekvämare har de också svettavledande öronkuddar – som är perfekta om du har aktiva små utforskare.

Men byggkvaliteten och hållbarheten är troligen ett problem med det här paret. Plastkroppen känns lite tunnare och tunnare än andra produkter. Den medföljande kabeln är inte flätad och därför benägen att knäckas – men den är lätt att byta ut.

Barnhörlurar med volymbegränsning från CozyPhones

Funktioner

Barnhorlurar med volymbegransning fran CozyPhones – ultratunna barnhorlurar pannband perfekt for hemmet och pa resan – rolig design lamplig for pojkar och flickor – Whatif Monster

Lämplig ålder: 3-8 år
Formfaktor: Pannband
Anslutning: Trådbunden
Volymgräns: 90dB
Mikrofon: Nej
Ljuddelning: Nej
Vikt: 0,05 lb

PRIS PÅ AMAZON

Stoneburry CozyPhones är unika hörlurar som kombinerar det praktiska med öronsnäckor med den bekväma passformen hos over-ear hörlurar. Det mjuka huvudbandet i fleece och vadderade öronkuddar eliminerar klämkraften som vanliga hörlurar vanligtvis har, vilket gör dem mer bekväma på dina små barns små huvuden.

Eftersom de är hörlurar för barn kommer CozyPhones naturligtvis med en volymgräns på 90 dB. Även om WHO rekommenderar en volymgräns på 85dB, läggs de ytterligare 5dB sannolikt till för att kompensera för bristen på ljudisolering med denna modell.

CozyPhones är designade för att vara så bekväma som möjligt för dina barn – därav pannbandsdesignen. Pannbandet är tillverkat av mjuk och tvättbar fleece med dussintals seriefigurer att välja mellan.

Dessa hörlurar kommer med en 52-tums flätad sladd som är kink-, vrid- och brottsäker vid normal användning.

CozyPhones erbjuder också livstidssupport för sina produkter – vilket säger mycket om deras förtroende för detta varumärke.
Dessa hörlurar använder 3,5 mm trådbunden anslutning, så det finns ingen extra batterivikt på hörlurarna.

Eftersom dessa hörlurar är designade för ditt barns ultimata komfort, finns det ingen mikrofon- eller ljuddelningsfunktion. Som ett resultat får du ultralätta hörlurar på endast 0,05 lbs.

Men på grund av hur de passar på ditt barns huvud, har dessa hörlurar en dålig ljudisolering som kan låta omgivande brus störa ljudet och tvingar dina barn att öka volymen.

LilGadgets Connect+ PRO

Funktioner

barn premium volym begransade tradbundna horlurar med SharePort och inbyggd mikrofon barn – bla

Lämplig ålder: 6+ år gammal
Formfaktor: On-ear
Anslutning: Trådbunden
Volymbegränsning: Ja, 93dB
Mikrofon: Ja
Ljuddelning: Ja
Vikt: 0,55 lb

PRIS PÅ AMAZON

LilGadgets Connect+ PRO är gjorda av polykarbonat på översta hyllan och förstärkta förlängare av rostfritt stål, så det är ingen överraskning att de är de mest robusta hörlurarna för barn.

Precis som med andra hörlurar barn har Connect+ PRO en volymgräns på 93dB. Trots att den är volymbegränsad förblir ljudkvaliteten intakt tack vare 40 mm drivrutiner. Men storleksmässigt är Connect+ PRO ganska lätta på endast 0,65 lbs.

Till råga på det har de också vikbara öronkåpor gångjärn – vilket gör dem till ett utmärkt val för 6+-åriga barn som inte kommer någonstans utan deras musik eller video. Dessutom är de också ganska moderiktiga.

Det finns också en integrerad SharePort som dina små kan använda för att dela det de lyssnar med andra.

Dessa hörlurar är efterföljarna till LilGadgets Kids Premium, som hade en kortare 48-tumskabel. Connect+ PRO är också mer välpolerade på estetikavdelningen
Även om själva hörlurarna är stabilt byggda kan detsamma inte sägas om den 52-tums flätade kabeln. Tyvärr är den inbyggda mikrofonen och kontrollknappen inbyggda i kabeln. Så när kabeln går sönder förlorar du tillgång till båda funktionerna. På uppsidan är dessa hörlurar en av de få som erbjuder löstagbara kablar för barn. Så själva kabeln är lätt utbytbar eller uppgraderbar.

Kidrox Hörlurar för småbarn för barn

Funktioner

Kidrox Horlurar for smabarn for barn – babyhorlurar for flickor och pojkar – 85 dB volymbegransande tradbundna barnhorlurar for skola flygplan resor iPad brandsurfplatta 35 mm

Lämplig ålder: 1-8 år
Formfaktor: On-ear
Anslutning: Trådbunden
Volymbegränsning: Automatisk till 85dB
Mikrofon: Nej
Ljuddelning: Nej
Vikt: 0,4 lb
Batteri: N/A

PRIS PÅ AMAZON

Kidrox Tiger-Ear hörlurar barn erbjuder ett par visuellt tilltalande hörlurar för barn med tre olika karaktärer på öronkåporna. De använder trådbunden anslutning med ett 3,5 mm ljudjack, vilket gör att hörlurarna är superlätta på endast 0,4 lbs.

Dessa hörlurar ställer in den maximala volymgränsen till 85dB för att skydda dina barns hörsel. Deras lilla storlek och lätta vikt gör Kidrox Tiger-Ear till ett perfekt val för småbarn. Kidrox Tiger-Ear är bland handfulla alternativ för hörlurar som passar även 1-3 åringar.

Vi vet alla att småbarn älskar att tugga på vad som helst. Men tack och lov är kroppen på dessa hörlurar gjord av BPA-fritt, giftfritt material med mjuka öronkuddar på varje öronkåpa.

Även om dessa hörlurar är ganska bärbara, har de inte vikbara gångjärn – vilket kan hindra vissa på långa resor. Volymgränsen är förvisso bra för barnens säkerhet, men den dåliga ljudisoleringen gör ofta att omgivande buller dränker ljudet.

Hur man väljer den bästa hörlurar barn?

En av de första frågorna du kan ställa: Vad är skillnaderna mellan vanliga hörlurar och barnhörlurar? Även om hörlurarna för barn är funktionellt lika har säkerhetsfunktioner som minskar riskerna för:

 • För tidig hörselnedsättning
 • Giftigt material
 • Fingerskada

Men att välja rätt hörlurar barn är mer än att bara överväga säkerhetsfunktionerna. Barn i olika åldersgrupper har olika behov och varje barn har också sina egna preferenser.

Därför är det här några av de viktiga funktionerna som en smart förälder bör överväga:

Volymbegränsande förmåga

När det gäller säkerhetsfunktioner bör skyddet av ditt barns hörsel vara det viktigaste. Därför är hörlurar barn med volymbegränsande förmåga avgörande.

Så vad är volymbegränsande hörlurar?

Dessa hörlurar har en speciell funktion som höjer volymen till 85 dB.

Men varför 85 dB, kanske du undrar?

Det beror på att Världshälsoorganisationen kräver att 85 dB är den högsta säkerhetsexponering som man kan lyssna på högst 8 timmar i sträck.

Som referens kan de flesta vuxenhörlurar bli så högt som 120 decibel eller ännu högre.

Hur hittar man volymbegränsande hörlurar?
De flesta tillverkare kommer att säga att deras hörlurar kommer med volymbegränsande funktioner. Den kan aktiveras med en vippbrytare eller kommer som standardläge.

Se till att även kontrollera recensioner som verifierar att den volymbegränsande funktionen inte bara är en marknadsföringsgimmick utan faktiskt är funktionell.

Brusreducering

Utan korrekt brusreducering kan bakgrundsljud störa lyssningsupplevelsen. Detta kommer i sin tur att leda till att barn vill höja volymen, vilket ökar risken för skador på deras hörsel.

Det finns två typer av brusreducering:

Passiv avbokning:

Brusisolering eller ”passiv avstängning” är dina hörlurars förmåga att blockera alla typer av externt brus med en fysisk barriär. Det här konceptet fungerar precis som hur du täcker dina öron med händerna för att blockera ljud utifrån. Men istället för dina händer, förlitar sig hörlurar på designen och materialen på öronkåporna (eller öronkuddarna) samt deras övergripande passform mot örat.

Active Noise Cancellation (ANC):

ANC dämpar externt brus genom att blockera lågfrekvent ljud med hjälp av specialiserade mikrofoner. Men notera att ANC-hörlurar kräver användning av batterier även när de används med hörlurskabeln.

ANC-hörlurar uppfanns först för att skydda piloternas hörsel – så det råder nästan inga tvivel om deras säkerhet. Om du vill skydda deras hörsel från tidigt, kanske du vill börja leta upp de brusreducerande hörlurarna för dina barn.

I slutändan är ingen av hörlurarna bättre. Vissa ANC-hörlurar låter dig stänga av den aktiva brusreduceringen för att släppa in omgivande brus. Men denna konfiguration kräver ofta avancerad teknik och kostar därför betydligt mer. ANC-hörlurar kräver också batterier för att fungera – även på trådbundna modeller.

Varaktighet

De flesta barn är ganska grova och slarviga med sina tillhörigheter, inklusive hörlurar.

Att skaffa ett par tunna hörlurar gjorda av ett tunt plastark kommer sannolikt att resultera i att du köper ett par till i slutet av veckan.

För att undvika att slösa bort dina pengar på kortlivade hörlurar i händerna på dina små, här är flera faktorer som ofta påverkar hörlurarnas hållbarhet:

Material: Vanliga plast hörlurar barn spricker ofta och går sönder vid minsta slag. De mest hållbara hörlurarna är ofta gjorda av polykarbonatkroppar med metallpannband – men de är vanligtvis lite för tunga för barn, särskilt trådlösa. Att välja hörlurar gjorda av högkvalitativt polykarbonat som Connect+ PRO kan vara den bästa mellanvägen mellan komfort för dina barn och lång livslängd.

Garanti: Du kanske också vill välja hörlurar barn som erbjuder en solid garanti bara för att vara säker – du kommer aldrig att veta vad barn kan göra med sina hörlurar. Dessutom indikerar en längre garanti också varumärkets förtroende för produktens livslängd och hållbarhet.

Textur: Det finns också en allmän försiktighetsåtgärd för att undvika gummiliknande texturer på allt dina barn använder, inklusive hörlurar. Gummit i nya produkter är vulkaniserat och kommer att börja försämras med tiden – det kallas för sticky rubber syndrome. Detta försämrade gummi kan leda till farlig kontaminering för dina barn.

Ljuddelning

Syskon som bråkar om sina leksaker är ett av de många besvär som föräldrar möter varje dag.

Ingen förälder vill hantera en sådan irritation om den kan undvikas. Om dina barn slåss om att lyssna på videor eller musik, se till att kolla in hörlurar som låter dig dela ljud utan att behöva en extra ljuddelare.

Vissa hörlursmärken har lagt till ett extra ljuduttag eller en hörlursplats till sina telefoner så att ett annat barn enkelt kan vara med på det roliga.

Sådana funktioner är användbara i alla offentliga situationer: när du reser, besöker ett sjukhus eller på en restaurang som väntar på att bli serverad etc.

Ljudkvalitet

En annan underskattad faktor när man överväger ett par hörlurar barn är ljudkvaliteten

Många föräldrar tror att små barn inte är känsliga för akustik och det är inte värt besväret/pengarna att få ett par med bra ljudkvalitet.

Även om det inte behöver vara av audiofil kvalitet, måste det fortfarande vara en njutbar lyssningsupplevelse, annars är det osannolikt att ditt barn kommer att fortsätta använda de hörlurar som du har köpt speciellt för dem.

Om de har onlinekurser är bra ljudkvalitet också en bra aspekt att prioritera för sina hörlurar. Att kunna höra lektionerna och deras klasskamrater kan hjälpa till att förbättra deras övergripande klassprestationer och förstå vad lärarna pratar om.

Leta efter ett par som har en neutral ljudsignatur. Det betyder att basen inte är alltför betonad, mellantonerna inte är försänkta och diskanten inte alltför ljusa. På så sätt är hörlurarna perfekta för att lyssna på musik, ljudböcker eller till och med zoomklasser.

Batteri-liv

Om du funderar på att köpa ett par trådlösa hörlurar eller en med ANC för dina barn, är långvarig batteritid definitivt något du bör se upp med. Hörlurar med bra batteritid bör kunna hålla dig i minst 4–6 timmar på en laddning.

Om batteritiden är kortare än så, leta efter hörlurar barn som ger möjlighet att ansluta en kabel för att mildra denna brist.

Bekvämlighet

De grundläggande kraven som man bör titta efter när man utvärderar normala hörlurar gäller även för barnhörlurar:

Bekvämt pannband: Det ska ha mjuk stoppning för att inte skapa tryck och obehag efter att ha lyssnat länge.

Justerbart pannband: Justerbart pannband gör att barnhörlurar passar huvuden i olika storlekar. Detta gör att ditt barn kan fortsätta att använda hörlurarna när de växer och delar med syskon/andra barn i olika åldersgrupper.

Plyschkuddar: Öronkuddar täcker ditt barns öron och om de är gjorda av de tunna kuddarna är det mer sannolikt att dina barn känner trycket från öronkåporna och kan till och med orsaka huvudvärk.

Rimlig klämkraft: Hörlurarna ska sitta åtsittande när de bärs men klämkraften får inte vara för stark. Detta kan resultera i huvudvärk om det används i mer än 10 minuter.

Vikt: En tung hörlur kommer att sätta extra press och minska den effektiva användningstiden. Sikta på ett par hörlurar barn som väger mindre än 200g.

Estetik

Barn vill ofta sticka ut från mängden och gillar konstiga saker att visa upp för sina klasskamrater och vänner. Så för dem är den estetiska aspekten av hörlurar barn en stor sak.

Lyckligtvis vet tillverkare att det första barnen är oroliga för är hur coola hörlurarna kommer att se ut. Mångfalden av mönster och färger som finns tillgängliga ger dig massor av alternativ att välja mellan. Se bara till att du får deras input för att ta reda på vilka stilar som är coola att synas i.

Om du vill att hörlurarna ska delas mellan dina barn i olika åldersgrupper är det definitivt inte rätt väg att skaffa ett par med en söt design (om inte alla är överens om den stilen!).

Välj en mer neutral eller underskattad look så att dina äldre barn (särskilt de i interpoleringsgruppen – 9 till 12 år) inte kommer att protestera när de måste dela hörlurarna med sina yngre syskon.

Letar du efter trådlösa hörlurar? Kolla här: Trådlösa Hörlurar Barn – Bäst i Test 2023

Slutsats

Även om det är förtjusande att uttrycka din kärlek till ditt barn genom gåvor, är det ännu bättre att visa att du verkligen älskar dem genom att bry dig om deras hälsa och säkerhet.

Som en ansvarsfull förälder rekommenderar vi starkt att man måste överväga den volymbegränsande förmågan som den viktigaste faktorn att hålla utkik efter när man köper barnvänliga hörlurar.

Och för att sammanfatta, här är de andra faktorerna som du bör notera:

 • Livsmedelsklassade, giftfria material
 • Brusreducerande eller brusisolerande hörlurar barn
 • Vikbara hörlurar måste ha nypfria gångjärn.
 • Bekväm för lång användningstid
 • Hållbar nog för att tåla slitage från barns bråk
 • Estetisk vädjan för att minska ditt barns tristess.
 • Ljuddelning, för att dela är omtänksam

Med den här omfattande köpguiden hoppas vi att den hjälper dig att hitta de bästa hörlurar barn bäst i test.

Frågor och svar

Hur högt är för högt för ditt barn?

Ljud mäts av mängden ljudenergi och intensitet i ett begränsat utrymme. Detta är känt som decibel (dB) skalan. Skalan börjar på 0 dB, vilket är nästan total tystnad. Världshälsoorganisationen (WHO) har bestämt att den säkra volymnivån är maximalt 85 dB under åtta timmar om dagen.

Allt över 85 dB kan vara skadligt för örat.

Höga volymnivåer är farligt – särskilt för unga människor. Detta beror på att de fortfarande växer och deras öron har ännu inte utvecklats fullt ut. Hos barn kan höga volymer orsaka öronskador eller, ännu värre, hörselnedsättning över tid.

Så vad är lösningen? Volymbegränsande hörlurar, som begränsar decibelerna till säkra nivåer, kan bara göra susen. Men frågan kvarstår: är hörlurar säkra för småbarn?

Är hörlurar säkra för småbarn?

Hörlurar utgör faktiskt ingen fara för småbarn så länge som följande faktorer prioriteras:

Volymbegränsande
Volymbegränsande hörlurar är en gudagåva för föräldrar. Volymens maximum är vanligtvis inställd på 85 dB. Kort sagt, med dessa hörlurar kan du vara säker på att ditt barn lyssnar på musik som inte går utöver de säkra volymnivåerna.

Öronkåpa storlek
För spädbarn och småbarn, undvik hörsnäckor eller någon annan hörselanordning som sätts in i hörselgången. Detta kan skada deras öronhälsa. Välj istället mellan on-ear eller over-ear hörlurar barn. Oavsett vilket du väljer, se till att hörselkåporna passar ditt barns öron. Du vill inte att hörlurarna ska falla eller glida varje gång ditt barn bär dem.

Leta efter hörlurar barn med mjuka öronkåpor, kanske gjorda av plyschläder, så att de ger dina små tillräckligt med kuddar och skydd.

Bekvämlighet
Ditt barns hörlurar bör också ha ett pannband som är justerbart så att du bekvämt kan passa dem på ditt barns huvud. Om pannbandet kan justeras kan hörlurarna växa när ditt barn gör det.

Kabeldragning
Trådlösa hörlurar är det perfekta valet för små. Utan en tråd har småbarn, som älskar att använda sina munnar och nya tänder, inget farligt att tugga på.

Om du väljer hörlurar med tråd, se till att tråden är hållbar och gjord av säkert material. En nylonbelagd ljudkabel är trasselbeständig och kan överleva tuff behandling.

Förutom dessa väsentliga faktorer finns det ytterligare punkter som måste beaktas:

Utseende
Även om det finns attraktiva stilar av hörlurar tillgängliga för både pojkar och flickor, bör du välja en stil som ditt barn vill ha.

Hörlurar för barn kommer vanligtvis i ljusa och starka färger. Vissa finns också i olika teman – bland annat djur-, prinsess- och piratteman.

Även om många hörlurar bara behöver placeras över huvudet, är andra gjorda med kardborreband och kan lindas runt huvudet som en näsduk.

Kosta
När du väljer dessa hörlurar för ditt barn, se till att priset ligger inom din budget. Tänk på att ditt barn har mycket att växa framför sig; ett par hörlurar, dyra eller billiga, passar inte för alltid.

Det är säkert för ett litet barn att bära hörlurar så länge deras par har rätt funktioner som ger tillräckligt skydd. Men föräldrar bör inte bara lita på hörlurarnas egenskaper. De måste dessutom övervaka honom eller henne medan de använder enheter för att säkerställa att de används på ett säkert sätt.

Behöver barn verkligen hörlurar?

Det finns några bra sidor av hörlurar och de kan verkligen hjälpa ditt barn med hans eller hennes fysiska status.

Brusreduceringsförmågan hos hörlurar kan verkligen hjälpa dina barns öron. Ibland när du är på gatan kan ett kontinuerligt tutande påverka dina öron. Hörlurar kan skydda ditt barn från sådana ljud.

Vilken dag som helst bättre än in-ear-ljudstyckena. In-ear ljudstycken kan direkt påverka trumhinnan.
Hörlurar designade för barn har en inbyggd volymkontrollteknik, till skillnad från hörlurar. Därför skulle en enda justering som skulle hjälpa dem att hantera ljudnivån.

Försiktighetsåtgärder att tänka på när du låter barn använda hörlurar:

Efter allt detta bör du vidta vissa försiktighetsåtgärder innan du låter ditt barn svänga till hörlurarnas takter.

 • Om du kan lyssna på musiken på en meters avstånd så är det för högt. Kontrollera volymnivån.
 • Om du kan förinställa ljudgränsen, välj det och bibehåll den tillåtna nivån.
 • Se till att ditt barn tar en lyssnarpaus varje timme.
 • Försök att göra dem medvetna om de negativa effekter det kan ha på deras öron.

Hörlurar kontra Earbuds som är bra för mitt barn?

Hörlurar har denna brusreduceringsfunktion som är bättre än hörlurar varje dag. Earbuds skickar ljudet direkt till trumhinnan vilket du bör undvika till varje pris. Dessutom tenderar de att bära bakterier. Dessa skäl ger hörlurar fördelar framför earbuds. Glöm earbuds, hörlurar för barn är perfekta.

Trådlösa eller trådbundna hörlurar vilka ska jag köpa till mitt barn?

Trådlösa hörlurar är definitivt att föredra. Du måste komma ihåg att ditt barn är ganska aktivt och en trådlös kan trassla in sig runt hans eller hennes kropp. Men trådlösa sådana har kvalitetsproblem om du placerar den långt från enheten. För att följa de senaste trenderna kan du alltid välja Bluetooth-hörlurar barn som är ganska effektiva.

Kan bebisar ha hörlurar?

Ja, de kan bära hörlurar, förutsatt att du vidtar alla försiktighetsåtgärder. Det finns speciellt designade hörlurar för spädbarn som du kan använda för att ge dem musik av bästa kvalitet samtidigt som du tar hand om honom eller henne.

About the author

Wilma Jansson

Wilma Jansson, med MSc i Innovativ Teknik för Hälsosamt Leva, har över fem års erfarenhet inom teknik och hemprodukter. Hennes auktoritativa och pålitliga blogg är en viktig resurs för de senaste teknikprylarna och smarta hemlösningarna, och hon är engagerad i att vägleda sin publik genom det ständigt föränderliga tekniklandskapet. Lär dig mer

Lägg till kommentar

KONTAKTA OSS

Vi Hör Gärna från Dig!

Oavsett om du har en fråga om våra recensioner, behöver råd för att välja rätt hörlurar, eller bara vill dela med dig av dina ljudupplevelser, är vi här för dig.

Kontakta Oss:

E-post: info@hörlurartest.se

Sociala Medier: Följ oss på Facebook för de senaste uppdateringarna.