hur kopplar man trådlösa hörlurar till mobilen

h

En komplett guide för hur kopplar man trådlösa hörlurar till mobilen eller andra enheter.

Trådlösa-hörlurar har inga kablar för att ansluta till dina enheter. Så det är förståeligt om du har problem med att ansluta dina Trådlösa-hörlurar till din dator eller smartphone. Det är dock lätt att få dina hörlurar att ansluta till vilken enhet som helst. Så här ansluter du Trådlösa-hörlurarna till din Mac, Windows PC, iPhone eller Android-telefon.

Innan du börjar:

 • Se till att datorns ljudnivå är bra. Om ljudet är för lågt eller är tyst, kan det vara förvirrande om du inte hör något ljud genom hörlurarna, även efter att de har anslutits.
 • Se till att din enhet och dina hörlurar är högst tre meter från varandra. Ju närmare de är, desto starkare är Bluetooth-anslutningen och desto lättare är det för dig att para ihop dem.
 •  Se till att båda enheterna är laddade. Det krävs inte att dessa enheter är helt laddade, se bara till att de har tillräckligt med batteri kvar att ingen av dem plötsligt stängs av när du parkopplar.

hur kopplar man trådlösa hörlurar till mobilen

Läs hela artikeln så hittar du en komplett metod steg för steg.

hur kopplar man hörlurar till iphone

 1. Tryck först på Inställningar. Det här är den växelformade ikonen på din startskärm.
 2. Tryck sedan på Bluetooth och se till att skjutreglaget längst upp är grönt.
 3. Därefter håller du ned strömbrytaren på hörlurarna. För att ansluta dina Bluetooth-hörlurar till din iPhone måste du aktivera parningsläget på dina hörlurar. Beroende på vilka hörlurar du har kommer det att slå på dem och aktivera hörlurarnas Bluetooth automatiskt. Du kan också ha hörlurar som har en annan “paring” -knapp. Läs instruktionerna som medföljde hörlurarna för att ta reda på mer.
 4. Välj slutligen dina hörlurar från listan längst ner på skärmen. Dina hörlurar kan listas med deras modellnummer, vilket kan vara en serie bokstäver och siffror.

Hur man ansluter trådlösa hörlurar till Android-telefon

 1. Öppna första inställningarna. Du hittar det här under dina appar eller genom att skjuta fingret nedåt från skärmens överkant och klicka på kugghjulsformen i det övre högra hörnet.
 2. Klicka sedan på Anslutningar.
 3. Tryck sedan på Bluetooth. Du kan se om din Bluetooth-anslutning är på eller av här.
 4. Tryck sedan på Skanna längst upp till höger på skärmen.
 5. Tryck sedan ned och håll ned strömbrytaren på hörlurarna. För att ansluta dina Bluetooth-hörlurar till din Android-telefon måste du aktivera parningsläget på dina hörlurar. Beroende på vilka hörlurar du har kommer det att slå på dem och aktivera hörlurarnas Bluetooth automatiskt. Du kan också ha hörlurar som har en annan “paring” -knapp. Läs instruktionerna som medföljde hörlurarna för att ta reda på mer.
 6. Slutligen hitta dina hörlurar och knacka på dem. Dina hörlurar kan listas med deras modellnummer, vilket kan vara en serie bokstäver och siffror. Du kan dock hitta dem bredvid ikonen med hörlurar och andra enheter.

Hur man ansluter Bluetooth-hörlurar till en Mac-dator

 1. Öppna Apple-menyn. Apple-menyn är den Apple-formade ikonen längst upp till vänster på skärmen. När du klickar på den öppnas en rullgardinsmeny.
 2. Klicka sedan på Systeminställningar.
 3. Klicka sedan på Bluetooth.
 4. Se till att Bluetooth på Mac är på. På Bluetooth-sidan ska det stå ”Bluetooth: På” under ikonen till vänster på skärmen. Om det står ”Bluetooth: Av”, klicka på alternativet nedan som säger ”Slå på Bluetooth.”
 5. Håll ned strömbrytaren på hörlurarna. För att ansluta dina Bluetooth-hörlurar till din Mac måste du aktivera parningsläget på dina hörlurar. Beroende på vilka hörlurar du har kommer det att slå på dem och aktivera hörlurarnas Bluetooth automatiskt. Du kan också ha hörlurar som har en annan “paring” -knapp. Läs instruktionerna som medföljde hörlurarna för att ta reda på mer.
 6. Klicka slutligen på Anslut bredvid hörlurarnas namn. Dina hörlurar kan listas med deras modellnummer, vilket kan vara en serie bokstäver och siffror. Men om du inte kommer ihåg modellnumret kan du alltid leta efter högtalarikonen också.

Om du vill ansluta dina hörlurar snabbare nästa gång klickar du på rutan bredvid “Visa Bluetooth i menyraden” i Bluetooth-menyn i Systeminställningar (bredvid den röda pilen i bilden ovan). Sedan kan du klicka på Bluetooth-ikonen i menyraden och sväva över hörlurarnas namn. Klicka slutligen på Anslut från popup-menyn.

Hur man ansluter Bluetooth-hörlurar till en dator

 1. På din dator klickar du på Windows Start-meny. Windows Start-menyknapp är formad som Windows-logotypen som finns i det nedre vänstra hörnet på skärmen.
 2. Klicka sedan på ”Inställningar”. Om du använder Windows 10 finns sökfältet längst upp till höger på skärmen. Om du använder en äldre version bör sökfältet hittas på panelen Start-menyn. Skriv ”Inställningar” i sökfältet.
 3. Klicka sedan på Enheter.
 4. Klicka sedan på skjutreglaget bredvid Bluetooth för att slå på det. Om du inte ser det här alternativet klickar du på ”Bluetooth och andra enheter” i vänster sidofält.
 5. Klicka sedan på ”Lägg till Bluetooth eller annan enhet.” Det här är knappen precis ovanför Bluetooth-reglaget.
  I popup-fönstret väljer du Bluetooth.
 6. Håll ned strömbrytaren på hörlurarna. För att ansluta dina Bluetooth-hörlurar till din Windows 10-dator måste du aktivera parningsläget på dina hörlurar. Beroende på vilka hörlurar du har kommer det att slå på dem och aktivera hörlurarnas Bluetooth automatiskt. Du kan också ha hörlurar som har en annan “paring” -knapp. Läs instruktionerna som medföljde hörlurarna för att ta reda på mer.
 7. Välj slutligen hörlurarnas namn i listan för att para ihop båda enheterna. Dina hörlurar kan listas med deras modellnummer, vilket kan vara en serie bokstäver och siffror. Men om du inte kommer ihåg modellnumret kan du alltid leta efter hörlursikonen också.

När du har parat ihop dina hörlurar till din dator för första gången kan du hitta dem i listan över enheter under Bluetooth och andra enheter (så länge de är i parningsläge).

När du har parat ihop dina hörlurar för första gången behöver du inte trycka på Scan-knappen igen. När hörlurarna är på och i parningsläge visas de i listan över Bluetooth-enheter.
Nu vet du hur du ansluter dina trådlösa-hörlurar till din Windows 10-dator, Mac, iPhone och Android-telefon.

Så detta var vår kompletta guide till hur kopplar man trådlösa hörlurar till mobilen, om du har några frågor så låt mig veta det i kommentar jag kommer att göra mitt bästa för att ge en lösning. Om du inte är nöjd med dina trådlösa hörlurar, kolla in vår lista över Bästa trådlösa hörlurar test.

About the author

Wilma Jansson

Wilma Jansson, med MSc i Innovativ Teknik för Hälsosamt Leva, har över fem års erfarenhet inom teknik och hemprodukter. Hennes auktoritativa och pålitliga blogg är en viktig resurs för de senaste teknikprylarna och smarta hemlösningarna, och hon är engagerad i att vägleda sin publik genom det ständigt föränderliga tekniklandskapet. Lär dig mer

Lägg till kommentar

KONTAKTA OSS

Vi Hör Gärna från Dig!

Oavsett om du har en fråga om våra recensioner, behöver råd för att välja rätt hörlurar, eller bara vill dela med dig av dina ljudupplevelser, är vi här för dig.

Kontakta Oss:

E-post: info@hörlurartest.se

Sociala Medier: Följ oss på Facebook för de senaste uppdateringarna.