Bästa Sovhörlurar För Bättre Sömn (2023 Uppdaterad)

B

En djupgående sammanfattning och guide till de bästa sovhörlurar. Många människor kämpar för att somna och / eller somna om det hör ljud som en partner som snarkar eller trafikljud. Även om du kanske inte kan förhindra dessa störningar kan sovhörlurar blockera dem för att hjälpa dig att få den kvalitetsvila du behöver.

sovhörlurar

Du kan frestas att använda ditt favoritpar sovhörlurar, men kom ihåg att vanliga hörlurar inte är byggda för detta ändamål. I de flesta fall fungerar de inte ordentligt och medför potentiella risker. Lyckligtvis finns det ett brett utbud av hörlursalternativ och stilar utformade speciellt för sömn. Medan avancerade sömnhörlurar kan kosta mer än  250 kr, hittar du också budgetvänliga alternativ till mindre än  200 kr.

Denna guide kommer att diskutera våra val för de bästa hörlurarna för att sova och vad som gör att de sticker ut. Vi delar också andra viktiga tips som hjälper dig att avgöra om en uppsättning sovhörlurar är rätt för dig.

Sömnhörlurar trådlösa – Navly V5.0

sovhörlurar

   Typ: On-ear pannband
   Anslutning:Trådlös
   Sömnpositioner: Alla
   Maximal batteritid: 8+ timmar

SKÄL ATT KÖPA: Andningsbart tyg, Bekväma att bära, Justerbara högtalare
Orsaker att undvika: Batteriets livslängd är bara OK, Ljudkvaliteten kan bli bättre

Pris på Amazon

Du kan ha ett par hörlurar för dina aktiva ansträngningar och en annan för sömn, eller så kan du gå den minimalistiska vägen och använda en för båda. Med Navly V5.0 Sports Headband Headphones kan du ta din tårta och äta den också, ljudmässigt, med sitt andningsbara, töjbara tyg som stoppar svett i spåren och förblir på plats när du sover. Det är trådlöst, vilket gör det perfekt för när du tränar och inte vill att kablarna kommer i vägen, och det har en räckvidd på upp till 13 meter, så att du inte behöver förenas i höften med din telefon.

Batteriets livslängd kan vara bättre – åtta timmar räcker knappast för daglig och nattlig användning – liksom dess ljudkvalitet. Men så lågt pris kanske det inte spelar någon roll.

Sömnhörlurar, pannband med trådlösa hörlurar

bästa sovhörlurar

  Typ: Over-ear
  Anslutning: Trådlös 3-in-1
  Maximal batteritid: 10 timmar
  Sömnpositioner: Alla

Pris på Amazon

Att sova är tänkt att vara ett lugnt, drömskt sinnestillstånd, men om du har ett larm tidigt på morgonen eller din partners snarkning håller dig uppe, är det allt annat än lugnt att sova. Sound Asleep sömnhörlurars är en effektiv och prisvärd lösning för bättre sömn. Dessa brusreducerande hörlurar är det perfekta sättet att blockera oönskade ljud så att du kan glida in i en fridfull sömn. Med sin inbyggda subwoofer ger den ett utmärkt basljud. Hörlurarna är bekväma men ändå säkra, och deras justerbara pannband passar alla storlekar på huvudet. Dessa hörlurar är det bästa sättet att somna till dina favoritlåtar.

Sömnhörlurar är speciellt designade för att lyssna på sänggåendet. De är lätta, trådlösa, stabila, hopfällbara och har ett 10 timmars uppladdningsbart batteri med endast 2-2,5 timmars laddning med en mikro-USB-laddningskabel. Spela/pausa/hoppa över kontrollerna är lätta att använda för musikval.

Modern Bluetooth 5.0-teknik har gjort det möjligt att skicka högkvalitativt ljud via en trådlös enhet, vilket gör att den enkelt kan paras ihop med nästan alla enheter som redan har Bluetooth installerat. Mjuka silikonhörlurar som kommer i ett platt, flexibelt fodral är bättre än stora.

Materialet som den här mössan är gjord av är extremt mjukt och lätt, som är tillverkat av slitstarkt flätat snöre och faktiskt erbjuder ett ventilerande meshfoder. Den kommer att sträcka sig för att passa nästan huvudstorlekar samtidigt som den förblir otroligt mjuk och hypoallergen för alla olika typer av människor.

Oavsett vad din sovstil är, är dessa hörlurar den perfekta följeslagaren för din nattliga rutin. Pannbandet kan dras ner för att använda det som en ögonmask, för att blockera ljuset, när ljuset är släckt är det dags att höja volymen. Med de ultratunna högtalarna får du äkta HD HIFI-ljud utan att störa människorna bredvid dig. Det bekväma pannbandet är justerbart för alla huvudformer och storlekar, vilket håller det bekvämt för timmars lyssnande. Sömnhörlurar är den perfekta följeslagaren för din nattliga rutin.

Bäst för sidosovare: Fulext Sleep Headphones Pannband

Sömnhörlurar

  Typ: On-ear pannband
Anslutning: Trådlöst och trådbundet
  Sömnpositioner: Alla (särskilt att sova på sidan)
  Maximal batteritid: 9-10 timmar

Pris på Amazon

Om du letar efter prisvärda hörlurar med huvudband har Fulext precis vad du behöver. Den är idealisk för sidoslipare och är gjord av ett mjukt och passande material som gör att du kan vända dig och sova på sidan utan ansträngning. Allt du behöver göra är att sätta pannbandet över öronen och låta magin hända.

De använder Bluetooth-anslutning med aktiv brusreducering. Säg adjö till bullriga grannbarn och allt som kan störa din sömncykel. Kontrollpanelen finns på framsidan och den låter dig byta låt, samt ändra volymen som skulle passa dig bättre.

Materialet är elastiskt och orsakar inte huvudvärk. Dessutom, om du tar bort kontrollpanelen kan du enkelt tvätta och rengöra dem för att användas igen. Den här funktionen är särskilt användbar för personer som kämpar med allergier och dammkvalster.

Batteriet tar bara två timmar att ladda, medan Bluetooth låter dig komma undan med 33 fot utan att kompromissa med ljudkvaliteten. Den finns också i flera färger så att du kan välja det alternativ som passar dig bäst.

AcousticSheep SleepPhones trådlösa

Pannband

  Typ: On-ear pannband
  Anslutning: Trådlös
  Maximal batteritid: 10 timmar
  Sömnpositioner: Alla

Pris på Amazon

SleepPhones är några av de mest bekväma och luftiga hörlursbanden för att sova. De är gjorda av bekväma material och har drivrutiner som är bekvämt installerade. Tack vare sin ultratunna design hjälper de dig också att somna lättare och värmer dig inte under natten.

Bluetooth-anslutning och avancerad ljudcodec gör att du kan lyssna på musiken sömlöst. Ändå kan du somna till ljudböcker, vitt och rosa brus, samt poddar. Bluetooth-anslutningen är blygsam när det gäller batteri, med ett batteri som håller i över 10 timmar för att följa med dig även under långa nätter och resor.

De är också bekväma eftersom de finns i olika storlekar, så om den inte passar dig ordentligt kan du ersätta den med ett alternativ som ger dig mer komfort. Tyget är lätt och värmer dig inte under varma sommarnätter.

De kommer också med ett års garanti, men du behöver dem inte eftersom de är robusta, robusta, hållbara och garanterat håller dig länge.

Perytong Sömnhörlurar – Bäst för komfort

sovhörlurar

  Typ: Over-ear
  Anslutning: Trådlös
  Maximal batteritid: 8 timmar
  Sömnpositioner: Alla

Pris på Amazon

Vårt sista alternativ för dagen är också grå till färgen. Det finns vissa likheter mellan denna modell och dess närmaste föregångare. För det första använder de båda Bluetooth för att ansluta till en telefon eller en annan musikuppspelningsenhet. Den här har en räckvidd på 33 fot.

Även om den inte har en 3D-ögonbeklädnadsdesign, fungerar den ändå ganska bra på jobbet med den extra funktionaliteten att du kan bära den som ett pannband. Kontrollerna för Bluetooth-modulen är framträdande på framsidan av ansiktet när du behöver hoppa över en låt eller upprepa den föregående.

Som en Bluetooth-enhet är detta pannband kompatibelt med iOS-, Android- och Windows-enheter som utgör huvuddelen av konsumentbasen. Materialet som används för att hysa Bluetooth-högtalaren är andningsbart och består av 95 % polyester medan resten är spandex för att sträckas in i folks huvuden för en åtsittande passform.

En mikrofon ingår i prylen för att ta emot samtal medan du använder pannbandet. För en laddningstid på cirka två timmar är det också ganska rimligt att räkna med att hörlurarna håller i åtta timmar.

Faktorer att tänka på när du köper de bästa sovhörlurarna

Först och främst måste du bestämma vilken typ av hörlurar som passar bäst för dina sovvanor. Här är några av de olika typerna du kan stöta på:

 • On-ear hörlurar för att sova

Alla ljudbuffar kommer att berätta att hörlurar över örat i allmänhet ger dig det mest öppna ljudet av högsta kvalitet, men det kan vara svårt att hitta ett par att bära i sängen.

Hörlurar över örat är perfekta för personer som sover på ryggen och i mindre utsträckning sidosömrar.

Så om du inte orkar tanken på att ett par öronproppar sticker fast i hörselgången hela natten, kan hörlurar på örat vara det enda alternativet.

Komfort är en viktig faktor, så du måste leta efter ett par som antingen har en tunn profil, till exempel Dubslabs sängtelefoner, som finns i trådbundna eller trådlösa modeller.

 • Earbuds för att sova

Med nästan alla på planeten som äger en smartphone idag, är det de vanligaste typerna av hörlurar som används idag.

In-ear-telefoner ger dig bästa ljudisolering och därmed god ljudkvalitet, men du måste säkerställa en perfekt passform, särskilt när du tänker att du ska kasta och vrida hela natten.

Förutom att säkerställa en bra passform, måste du överväga din sovposition. Om du främst är en sidosovare kanske du upptäcker att vissa in-ear-telefoner slutar gräva i örat under natten – inte en trevlig upplevelse alls.

Ett annat övervägande att tänka på med in-ear hörlurar är hygien. Om du bär dina hörlurar i timmar varje kväll är det en god chans att det kommer att öka nivåerna av bakterier i öronen. Så kom ihåg detta om du inte vill få en öroninfektion.

 • Pannbandstelefoner

Många av de nya sovhörlurarna de senaste åren har tagit formen av en pannbanddesign – ett tyghuvud som är omslaget med inbäddade högtalare.

Dessa design erbjuder den ultimata komforten när det gäller att välja hörlurar för att sova och de är utmärkta val om du är en hård sidosovare eller gillar att lyssna på ASMR-sömnljud när du kör iväg.

Men med vissa modeller kommer detta med en liten kompromiss i ljudkvalitet jämfört med andra typer av design, eftersom högtalarna kan flyttas i huvudbandet under natten.

Ett annat övervägande med pannband design är valet av material. Om du svettar mycket på natten vill du antagligen undvika ett fleece-tyg och istället välja ett lättare material som till exempel ett av de tillgängliga Lycra-alternativen.

 • Trådlösa sömnhörlurar

Kablar. Hatar du inte bara dem? Lyckligtvis finns det idag många alternativ att välja mellan trådlösa eller traditionella hörlurar med en 3, 5 mm ansluten kabel. Om du vill välja det trådlösa alternativet är batteriets livslängd en av de största övervägandena i ditt val av sovhörlurar.

Moderna Bluetooth-hörlurar blir bättre för varje dag men du måste ta reda på hur många timmars musikuppspelning dina hörlurar ger dig i trådlöst läge.

Om ledningar inte riktigt stör dig, bör du fortfarande ta hänsyn till säkerhetsriskerna med att sova med en tråd fastspänd runt huvudet. Om du är en rastlös sovhytt vill du inte bli kvävd mitt på natten eftersom din hörlursladd har lindats runt halsen flera gånger.

Brusreducerande sömnhörlurar? Om du behöver blockera buller på natten, till exempel din partner’s snarkning, vill du överväga ett par brusreducerande sovhörlurar. Det finns två typer av brusreducerande – passiva och aktiva.

Passiv brusreducering är faktiskt bara en annan term för att fysiskt blockera buller från att nå öronen – till exempel att sticka fingrarna i öronen. Tack och lov erbjuder hörlurstekniken mycket mer sofistikering än detta tillvägagångssätt, och många passiva brusreducerande hörlurar är speciellt utformade för att bilda ett perfekt block mellan den bullriga miljön och din hörselgång.

Aktiv brusreducering (ANC) å andra sidan kräver dedikerad elektronik och signalbehandling. Denna teknik använder en mikrofon för att övervaka ljudet i ditt sovrum och matar in en “spegelbild” ljudsignal i dina hörlurar som har en nettoeffekt av att avbryta miljöbuller – oavsett om det är trafikdronan eller din snarkande partner.

Tänk på att ANC inte är 100% effektivt, inte ens med de mest avancerade hörlurarna, men i kombination med passivt brusblockering och musik som spelas i bakgrunden kan det ändå göra en enorm skillnad när det gäller att minska ljudnivån.

Så, tillräckligt med en introduktion, här är våra rekommendationer för de bästa hörlurarna för att sova, indelade i separata kategorier beroende på om du vill välja hörlurar baserat på komfort, pris, brusreducering, mångsidighet eller smarta funktioner.

Läs mer: Topp 10 Bästa trådlösa hörlurar test

Hur man väljer sovhörlurar

BÄSTA SOVHÖRLURAR : BÄST I TEST 2021

När du köper sovhörlurar är kvalitet och komfort bland de viktigaste egenskaperna. Eftersom komforten är subjektiv kan det dock kräva lite forskning och övervägande att välja det bästa alternativet för dig. Nedan redogör vi för några av de faktorer som skiljer sig mellan hörlurarna, såsom stil, ledningar, pris och prestanda.

 • Stil

En hörlurs stil hänvisar till dess form och hur den passar i eller i öronen. Sleepers kan hitta vissa stilar bekvämare än andra baserat på deras personliga preferenser och sömnposition.

 • Over-ear

Over-ear är en mer traditionell stil. Hörlurarna formas runt utsidan av örat för att få en snygg passform, medan ett fast band lindas runt toppen av huvudet för att hålla högtalarna på plats. Eftersom denna design tenderar att vara skrymmande är den inte vanlig i sovhörlurar.

 • On-ear

On-ear hörlurar är mycket som över-ear-stilar genom att de vilar utanför örat. On-ear hörlurar tenderar dock att vara lite mindre och är placerade på själva örat istället för att koppa det. Eftersom de är lite mer kompakta kan de vara bättre lämpade för att sova än överörat-modeller.

 • In-ear

Ofta kallade öronproppar sitter hörlurar i örat i hörselgången. De är kompakta och rymmer alla sömnpositioner. Vissa sovande kanske inte gillar känslan av hörlurarna som vilar i hörselgången.
Pannband
Huvudband och hörlurar hörlurar innehåller vanligtvis högtalare inneslutna i en sträng av tyg som sovhytten kan bära som ett konventionellt plagg. Eftersom många av dessa modeller har extra vaddering runt örat kan de vara exceptionellt bekväma för att sova på sidan.

Läs mer: bästa in ear hörlurar test – Bäst i Test 2023

 • Trådbundet eller trådlöst

Shoppare kan välja mellan trådbundna och trådlösa hörlurar, och alla har potentiella fördelar och nackdelar.
Trådbundna hörlurar ansluts till en smartphone, surfplatta eller annan enhet med en sladd. Sladden kan utgöra en strypningsrisk, och det kan vara obekvämt för sovande som ofta byter position under natten. Ägare bör dock inte behöva ladda hörlurarna och de är kompatibla med de flesta enheter.

Trådbundna hörlurar brukar också vara mer budgetvänliga.
Trådlösa hörlurar ansluts inte direkt till en enhet för att spela ljud. Istället använder de vanligtvis Bluetooth. Uttrycket “trådlöst” kan dock vara vilseledande, eftersom vissa av dessa hörlurar fortfarande har en tråd som ansluter hörlurarna till varandra. Ändå är det mycket mindre sannolikt att sliprar trasslar in sig i sladden. Trådlös sovhörlurar måste laddas regelbundet och måste användas med en kompatibel enhet.

 • Budget

Priset för sömnhörlurar börjar på mindre än $ 20 och kan överstiga $ 200. Denna stora variation i pris bestäms till stor del av deras teknik.
Budgetvänliga alternativ får vanligtvis jobbet gjort, men de kanske inte är lika hållbara eller avancerade. De högre priserna bör ha bättre ljudkvalitet och balans. Några av alternativen med kraftigare prislappar har också förbättrad bullerblockerande teknik. Den extra kostnaden för avancerade hörlurar kan motiveras för lyssnare som vill ha exceptionell ljudkvalitet och de som kämpar för att sova på grund av omgivande ljud.

Andra faktorer som vi kan överväga i sovhörlurar

 • Sömnläge

Magsöm och ryggsovar kan använda praktiskt taget alla typer av hörlurar bekvämt, även om deras sömnposition sannolikt kommer att påverka om de föredrar att placera kabeln till trådbundna hörlurar framför eller bakom huvudet. Sidoslipar har vanligtvis starkare preferenser eftersom kuddens kraft på hörlurarna kan vara obekväm med större, större modeller. På grund av detta gynnar de flesta sidosvålar pannband, sömnmasker eller andra lågprofilerade mönster som inte lägger för mycket på öronen.

 • Vikt

Sleepers föredrar vanligtvis lätta hörlurar. Tyngre modeller kan vara mer märkbara och mindre bekväma, särskilt när du byter position.

 • Sladdlängd

För trådbundna modeller kan sladdlängden vara kritisk. En längre sladd gör att du kan lägga mer utrymme mellan hörlurarna och din enhet, men det ger också mer längd som du kan trassla i om du kastar och vänder.

 • Storlekar

Medan vissa hörlurar finns i bara en storlek, har många flera storlekar för att rymma olika huvud- och öronformer. Att hitta rätt passform kan hjälpa dina hörlurar att ligga kvar utan att ge avkall på komforten.

 • Garanti

En garantipolicy lägger till ett extra skydd om defekter uppstår. Vissa sömnhörlurar har garantipolicy medan andra inte gör det. De flesta hörlursgarantier erbjuder ett till två års skydd.

 • Vård

De flesta hörlurar kräver regelbunden rengöring, men instruktionerna för hur du rengör hörlurarna varierar mellan tillverkare. Pannband och sömnmasker kan ofta tvättas efter att högtalarna och andra elektroniska delar har tagits bort. Andra kan torkas av med en lämplig rengöringslösning. Att följa tillverkarens skötselanvisningar kan hjälpa dig att hålla dina sömnhörlurar hygieniska utan att skada dem.

Är det säkert att sova med hörlurar på?

hörlurar för att sova

sovhörlurar kan förbättra sömnkvaliteten och minimera störningar under natten. Att sova med hörlurar har dock några potentiella nackdelar. Allvarlig skada är extremt sällsynt, men att vara medveten om riskerna kan hjälpa dig att vidta åtgärder för att mildra dem.

Hörselnedsättning och / eller förlust: Höga ljud kan påverka din hörsel, så det kan vara problematiskt att lyssna på musik på hög volym.

Otitis externa: Även känd som “simmare”, detta tillstånd uppstår när den yttre hörselgången blir inflammerad. Hög musik och hörlurar som sticker ut i hörselgången kan orsaka externa otitis.

Öronvaxuppbyggnad: Om hörlurarna bildar en tät tätning över hörselgången kanske det inte finns tillräckligt med cirkulation för att öronvaxet ska spridas. Detta är särskilt vanligt med öronproppar. Med tiden kan öronvax samlas runt trumhinnan, vilket kan vara obekväma och i vissa fall kräva läkarvård och behandling.

Distraktion: Även om det ofta är målet att bära hörlurar kan det vara en potentiell fara eftersom det är mindre troligt att sovhyttar märker om det finns en nödsituation.

Strangulation: Många sömnhörlurar använder ledningar för att ansluta till en enhet eller för att binda hörlurarna till varandra. Dessa ledningar kan lindas runt sovhalsen och blockera luftvägarna.

Att använda hörlurar avsedda för sömn kan hjälpa till att begränsa dessa risker. Var alltid medveten om deras placering och ta bort dem om du märker något obehag. Vid tveksamhet, prata med din läkare för att avgöra om sömnhörlurar är ett säkert alternativ för dig.

Andra alternativ för att minska buller på natten medan du sover

hörlurar kan hjälpa till att blockera ljud som stör din sömn, de är inte den enda lösningen. Andra alternativ kan också begränsa nattljud.

Öronproppar: Öronproppar har länge varit en populär lösning för bullriga situationer. Medan sovande inte kan lyssna på musik, meditationer eller sömnljud kan öronproppar vara ett bekvämt och kostnadseffektivt sätt att blockera vanliga störningar, som snarkning. Vissa modeller är också utformade speciellt för sovhytt. Avancerade öronproppar kan vara nästan lika dyra som hörlurar, men budgetvänliga alternativ kostar bara öre. Tänk dock på att några av de hälsoproblem som är förknippade med hörlurar – som simmare i örat och öronvax – kan också gälla öronproppar.

Vita brusmaskiner: Vita brusmaskiner hjälper till att drunkna i omgivande ljud genom att producera ett ljud som många liknar radio- eller tv-statisk. Eftersom vita brusmaskiner ofta har hörlursuttag kan många användas med hörlurar.

Ljudappar: Ljudappar kan innehålla sömnljud, berättelser, meditationer och / eller låtar som är utformade för att hjälpa lyssnare att slappna av och varva ner. Dessa ljud kan också distrahera från vissa yttre ljud, som bilar som passerar. Du kan vanligtvis spela ljudappar via enhetens högtalare, en separat högtalare eller hörlurar.

Rumsmodifikationer: Även om de är en lågteknologisk lösning för att minska nattbuller kan enkla rumsändringar också vara mycket effektiva. Lägga till mattor och gardiner kan hjälpa till att dämpa ljud för en lugnare sovrumsmiljö.

Slutsats

Vi hoppades att du gillade vår sammanfattning av de bästa sovhörlurarna 2023. En sak är säker. Om du gillar att sova med ett avkopplande ljudlandskap i öronen, finns det många alternativ för hur du gör det. Vi håller den här sidan uppdaterad med de senaste sovtelefonerna, så se till att du bokmärker oss eller kontaktar dig om du har några frågor.

About the author

Admin

Sattar är en författare och bloggare. Han har skrivit i många år och bloggat sedan 2018. Hans blogg täcker ämnen som teknik, onlineshopping och allmän information. Att blogga kan vara en skrämmande uppgift - men Jesse får det att se enkelt ut!

Lägg till kommentar

Get in touch

Quickly communicate covalent niche markets for maintainable sources. Collaboratively harness resource sucking experiences whereas cost effective meta-services.